Wise - het concept

Het idee achter Wise

De afgelopen jaren heeft HKA de Wise-suite ontwikkeld. Binnen Wise zijn verschillende modules actief: bicatWise, schoolWise, mediatheekWise, theaterWise en hostedWise. Deze modules zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Dankzij de modulaire opzet kunt u het systeem naar eigen wens inrichten.

De gestandaardiseerde opzet van Wise laat uw werkwijzen en processen efficiënt(er) verlopen. Met Wise kunt u dus een totaalsysteem samenstellen dat kostenbesparend werkt en perfect is toegesneden op de wensen en behoeften van iedere aangesloten organisatie.

Wise Digitale Infrastructuur (WDI)

Wise kent een eigen digitale infrastructuur: de Wise Digitale Infrastructuur (WDI). De WDI is de kapstok voor alle onderdelen van de uitgebreide Wise-familie. Al deze onderdelen vormen tesamen een compleet geïntegreerde omgeving die altijd en overal beschikbaar is. Bezoekers zullen echter niet merken dat op de achtergrond verschillende onderdelen samenwerken. De online bezoekers kunnen daarom gebruikmaken van één hoofdingang: een consistente en herkenbare publieksinterface waar hij maar één keer hoeft in te loggen. Daarna zijn alle WDI-onderdelen en Mijn Menu-functionaliteiten direct te gebruiken. Voor het éénmalig inloggen is een Single-Sign-On actief.

Binnen Wise staat uw klant (de eindgebruiker) centraal. De Wise-producten zijn dan ook gebouwd op een CRM dat speciaal is opgezet rondom uw klant. Door het gedrag van uw klant te volgen, beschikt u over relevante informatie voor marketingdoeleinden. Er zijn immers tal van relaties te leggen tussen producten, diensten en klanten.

Een voorbeeld van een volledig op de WDI aangesloten organisatie is de bibliotheek De Haarlemmermeer. Begin oktober 2014 is daar de Wise Website met de Wisecat+ (incl. het gebruik van werelden) in gebruik genomen.

Meer informatie: FAQ WDI en pdfFlyer WDI

Wise suite

Uitgebreide Wise familie

Het totale Wise-systeem kan naar wens worden opgebouwd en uitgebouwd. Wanneer behoefte bestaat aan uitbreiding met andere modules en toepassingen, kan dit eenvoudig worden gerealiseerd. Alle onderdelen van Wise werken optimaal samen, ongeacht de samenstelling waarvoor is gekozen.

Zo langzamerhand telt de Wise-familie al aardig wat leden, in verschillende sectoren:

  • bicatWise, hét bibliotheeksysteem voor de openbare bibliotheken.
  • cWise (coomunityWise) waarmee gebruikers online recensies, beoordelingen en tags aan titels kunnen toevoegen, en onderling met andere gebruikers ervaringen en tips kunnen uitwisselen.
  • schoolWise en mediatheekWise, de modules voor het basis- resp. het voorgezet onderwijs waardoor de bibliotheken de samenwerking met het onderwijs kunnen intensiveren en uitbouwen.
  • theaterWise, waarmee culturele organisaties hun kaartverkoop voor evenementen en activiteiten op een professionele manier kunnen uitvoeren, al dan niet in nauwe samenwerking met de bibliotheek.
  • Is de kaartverkoop wat beperkter van omvang, dan is ticketWise hiervoor de aangewezen module.
  • Nieuw: hostedWise

Verder ondersteunen modules en functies als de Marketingmodule (Plus), payWise, Wise Zelfbediening, Argos, de Wise Infozuil (Plus), de Bibliotheek Wise app en de mobiele portal, BCB , betaalfuncties met een geïntegreerd winkelmandje, etc. het gebruik en beheer van de bibliotheek.

Doorgaan met ontwikkelen

Wise werkt! Bijna driekwart van de Nederlandse openbare bibliotheken maakt gebruik van Wise. De ontwikkelingen staan echter niet stil, we blijven innoveren. Aan Wise wordt nog steeds gesleuteld om de gebruikers (bibliotheken én de eindgebruikers) optimaal te kunnen ondersteunen. Regelmatig voegen wij nieuwe functionaliteit toe aan Wise. Deze doorontwikkeling gaat in nauwe samenwerking met de bibliotheken.

Bescherming van gegevens

Bibliotheken werken in verschillende samenwerkingsvormen, steeds meer samen met bibliotheken en andere organisaties elders in het land. Bovenlokale dienstverlening met uitwisseling van gegevens is gemeengoed geworden. Bibliotheken behoren daarbij echter de privacy van hun gebruikers zo veel mogelijk te beschermen. Al die gegevens - op servers, in opgeslagen databestanden en tijdens het oversturen van die bestanden - moeten daarom goed beveiligd zijn tegen onbevoegd gebruik.

HKA heeft bij de ontwikkeling van Wise speciaal aandacht besteed aan het beveiligen van systemen en infrastructuur. Binnen Wise worden de bovenlokale diensten optimaal beveiligd via de landelijke Wise4all server. Alle communicatie tussen de lokale bicat-server en de server verloopt via beveiligde lijnen. De informatie die wordt 'verzonden', wordt versleuteld (encryptie). Verder maakt Wise het mogelijk dat bibliotheken kunnen handelen volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

E.e.a. neemt niet weg dat bibliotheken zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het omgaan met de gegevens.

Wise is een product van HKA | Ontwerp Zoccolo Concepting & Design

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat, gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.